Inspiratiebijeenkomst dementievriendelijk VP

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Inspiratiebijeenkomst dementievriendelijk VP

Inspiratiebijeenkomst dementievriendelijk VP

19 juni 2018

Alzheimer Nederland, de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne en de welzijnsorganisaties zetten zich samen in om van Voorne-Putten een dementievriendelijk eiland te maken.

Steeds meer mensen met dementie blijven thuis wonen en maken deel uit van de gemeenschap. Het is belangrijk dat mensen mee blijven doen met de samenleving en dat ze kunnen doen wat ze willen doen. Daarom organiseren de vier gemeenten op 25 juni een inspiratiebijeenkomst voor welzijnsinstellingen en (vrijwilligers)organisaties voor sport en cultuur, met als doel de aanwezigen te inspireren om laagdrempelige activiteiten voor mensen met dementie te organiseren.

Tijdens de bijeenkomst vertellen o.a. sportvereniging Voorne Atletiek, Stadsmuseum Hellevoetsluis en Welzijn Ouderen Brielle over hun ervaring met het opzetten van activiteiten voor mensen met dementie. Daarna gaan de aanwezigen in groepen uit elkaar om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen en welke hulp zij eventueel nodig hebben bij het organiseren van activiteiten. Bij de bijeenkomst zijn ook deskundigen aanwezig van Alzheimer Nederland, Ketenzorg Dementie en beleidsambtenaren van de vier gemeenten op Voorne-Putten die in kunnen gaan op inhoudelijke en praktische vragen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur en vindt plaats in Cultureel Centrum De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne.

Alzheimer Nederland, de gemeenten op Voorne-Putten en de welzijnsorganisaties zetten zich samen in om meer bekendheid te geven aan dementie, passende hulp en ondersteuning te bieden en om activiteiten te bevorderen.

Top