Afspraken aanleg glasvezel

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Afspraken aanleg glasvezel

Afspraken aanleg glasvezel

18 april 2019

De wethouders van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne en Karl-Heinz van der Made, directeur Glasvezel buitenaf, hebben vandaag het afsprakendocument voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied ondertekend.

In dit document worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, de leges en degeneratiekosten en de garantie. De supersnelle glasvezelverbinding komt nu heel erg dichtbij voor de bewoners uit het buitengebied!

Karl-Heinz van der Made, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij zijn blij dat we vandaag een belangrijke stap hebben gezet om het buitengebied van Voorne-Putten van glasvezel te voorzien. Op dit moment heeft 20% zich aangemeld en dat is in deze fase een mooi percentage. Als op 20 mei blijkt dat 50% van de bedrijven en huishoudens een abonnement heeft afgesloten, dan gaan we ook daadwerkelijk glasvezel aanleggen”. 

Edwin Noordermeer, wnd. voorzitter Werkgevers Voorne-Putten: “De vraag naar snel internet onder bewoners en ondernemers op Voorne-Putten is groot. Glasvezel is een belangrijke voorziening voor de toekomst, de leefbaarheid en de positie van de regionale economie. Het ondertekenen van het document is een mooie stap in het traject om heel Voorne-Putten te voorzien van glasvezel.”

Leon Soeterboek, wethouder gemeente Nissewaard, namens de vier gemeenten: ”We leven in een wereld waarin snel internet steeds belangrijker wordt. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen. Hiervoor is noodzakelijk dat 50% van de mensen meedoet en ik hoop echt dat we dat gaan halen”.

Aanmelden tot 20 mei

De glasvezelcampagne op Voorne-Putten loopt nog ruim 4 weken. Inwoners kunnen zich aanmelden door bij één van de vijf deelnemende dienstaanbieders een abonnement af te sluiten. De aanbieders zijn Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Inwoners die hulp nodig hebben bij het maken van een keuze kunnen zich wenden tot de dienstaanbieders, ambassadeurs of een lokale verkoper in de buurt.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl

Top